Ga naar hoofdinhoud

Beleidsplan

St. Francis Hospital is een ziekenhuis in het uiterste Zuidwesten van Oeganda. Het heeft een langdurige relatie met Nederlandse artsen, vroeger algemeen tropenartsen die via Memisa en later Cordaid werden uitgezonden. Nadat dit project door de Nederlandse overheid werd gestopt en er vanuit het ziekenhuis meer behoefte ging ontstaan naar ondersteuning door medisch specialisten hebben aanvankelijk chirurgen uit ziekenhuizen te Emmen en Zutphen langdurige chirurgische ondersteuning geboden. Vanuit dit initiatief is de Stichting ‘ Vrienden van St. Francis Hospital Mutolere’, Oeganda, ontstaan. Het doel van deze (ANBI-geregistreerde) stichting is om de kwaliteit van de gezondheidszorg in het St. Francis Hospital in Oeganda te bevorderen en de levensstandaard van de bevolking in de regio te verbeteren.

Met een capaciteit van 220 bedden heeft het ziekenhuis niet alleen de zorg voor de lokale bevolking (200.000 mensen), maar ook voor de patiënten uit aangrenzend Congo, waaronder oorlogsslachtoffers, en Rwanda.

Het ziekenhuis is een vrij traditioneel ziekenhuis zoals dat op het platteland van Afrika wordt aangetroffen. Veel poliklinische patiënten, veel zorg voor zwangere vrouwen en kinderen, veel (tropische) infectieziekten, maar in toenemende mate een grote vraag naar chirurgische zorg.

Lees hier de rest van het beleidsplan 2021-2024. (pdf)

Jaarverslag 2022 (pdf)
Jaarverslag 2021 (pdf)
Jaarverslag 2020 (pdf)
Jaarverslag 2019 (pdf)
Jaarverslag 2018 (pdf)
Jaarverslag 2017 (pdf)
Jaarverslag 2016 (pdf)

Back To Top