Ga naar hoofdinhoud

Over St. Francis Hospital

St. Francis Hospital in Mutolere is een missieziekenhuis in het uiterste zuidwesten van Oeganda. Dit ziekenhuis is opgericht in 1957 door de Franciscaner Zusters van Breda, die nog steeds zeer betrokken zijn. Met een capaciteit van 220 bedden heeft het ziekenhuis de zorg voor de lokale bevolking (200.000 mensen). Daarnaast wordt zorg verleend aan patiënten uit aangrenzend Rwanda en Congo, waaronder oorlogsslachtoffers.

Het ziekenhuis superviseert 12 gezondheidsposten in de regio. Het personeel is volledig Afrikaans. Naast de 5 (Jerome, Bahati, Bosco en 2 medical officers) Oegandese artsen zijn er een deel van het jaar Nederlandse (orthopedisch) chirurgen als vrijwilliger aanwezig. Aan het ziekenhuis is een opleidingsinstituut voor verpleegkundigen en verloskundigen verbonden.

De inbreng vanuit de Vriendenstichting is structurele betrokkenheid, meedenken met de ziekenhuisbeleidsplannen en sponsoring van diverse projecten. Daarnaast gaan er, verspreid over het jaar, diverse (para)medische disciplines (chirurgen, fysiotherapeuten, ok assistenten, verpleegkundigen) en onze project coördinator jaarlijks voor kortere of langere tijd naar Mutolere. Met dit filmpje krijg je een indruk van St. Francis Hospital.

 

Back To Top